Látogatóim száma  .

Üdvözöllek honlapomon!

Azért jött létre ez a honlap,hogy minden SUZUKI-s  megoszthassa tapasztalatait,típusoktól függetlenül.

 

Suzuki  történelem

 

A SUZUKI TÖRTÉNETE

A Suzuki gyáraiban másfél millió személygépkocsit gyárt egy évben. Ezzel a Suzuki a világ 20., Japán 5. legnagyobb autógyártója. A kiskocsik kategóriájában azonban a Suzuki világelső.

Az 1909-ben alapított Suzuki gyár a kezdetek kezdetén hihetetlen, de szövőgépet gyártott. Már akkor nagyon sikeres volt a belföldi termék, a külföldivel szemben.

 

Az alapító Michio Suzuki.

Már a háború előtt fejlesztések folytak a gazdaságos járművek irányában. A háború után az amerikai megszállás alatt mégis a szövőgépek gyártása volt a fő feladat.

1952-ben elkészült az elso itt gyártott jármu Power Free néven 36 ccm-es, kétütemű segédmotorral hajtott kerékpár, amit a 60 ccm-es, kétsebességes Diamond Free követett. 1955-ben a motorbicikliket követte az első itt gyártott autó, a Suzuklight, egy fronthajtású kisautó.

1974-ben elindult a gépkocsi export.

 

1983-ban Suzuki Cultus néven 1000 ccm-es motorral megjelent a Swift elődje. Majd sokak kedvence, a Suzuki GTI, 1300 ccm-es motorral 1986-ban.

 

1989 nyarán a General Motorsszal közösen teljesen felújították a Swiftet. A kerekek hátul is függetlenül rugóznak, a motorokat is tökéletesítették. Ekkor kezdték el gyártani az általunk jól ismert karosszériát, és motort. 1990-ben bemutatták a Sedant is.

 

 

1990-ben megállapodtak a magyarországi Suzuki gyártásáról, 1991-ben megalakult a Magyar Suzuki Rt. 1992-ben legyártották az első Magyar Suzukit. 1993 óta az új autó eladások listája szerint a Suzuki a legnépszerűbb típus Magyarországon.

 

1996. október: Modellváltás a Suzukinál. Az új Swift szebb, kényelmesebb és biztonságosabb lett, több száz változtatás történt rajta, nőtt az extra felszerelések választéka. Ám az átdolgozás csak az elodázza a modellváltást.

1997-ben bemutatták az új Suzuki Swiftet, amit csak a tengerentúlon forgalmaznak. Az autó korszerű 16 szelepes motorral, dupla légzsákkal, színezett üvegekkel kapható alapfelszereltségben.

 

2000-ben megkezdték az új hazai modell gyártását a Wagon R+-t, eleinte még csak háromféle felszereltséggel 1,3 as 75 LE-s motorral. 2004-ben a modell gyártását relatív sikertelensége miatt leállítják.

 

 

2003-ban az új Suzuki Ignis,

 2005-ben az új Suzuki Swift gyártása indul meg a gyár kapacitása bővült.

 

 

 

 2006-ban az bemutatták a Suzuki SX 4-et.